Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Fertő – Neziderská krajina a okolí

3.6.2015

Neziderská krajina leží na hranici hor a roviny a poskytuje pohled do života dřívějších obyvatel zdejších vesnic vybudovaných podél vod. Rekreační oblast poblíž města Sopron se nalézá na území Národního parku Fertő-Hanság, který poskytuje domov více než 300 druhům stěhovavých ptáků. Památné místo Panevropského pikniku a turistická stezka Železná opona připomínají historii nedávného období.

Město Kőszeg disponuje jedinečným kulturním dědictvím a tím je Kniha příchodu vinné révy. Také nezapomeňme na hrad Jurisics, který je dnes i muzeem a kulturním centrem. Město Kőszeg je mad’arským cenrem Přírodního parku Írottkő, držitele EDEN, mimořádně důležitým regionem uznaným Evropskou unií.

Dalším městem, které stojí za návštěvu je město Hegykő, známé svými termálními lázněmi.

Při svých cestách po Mad'arsku nezapomeňte sbírat turistické známky, které vám připomenou krásu Mad'arska. Ve městě Hegykő je k dispozici jedna turistická známka s číslem 115, kterou lze získat za návštěvu lázní "Tornácos Ház". Dále pak ve Městě Kőszeg jsou k dispozici 4 turistické známky. První má číslo 118 a lze ji získat za návštěvu církevních památek, klášterů a poutních míst. Známky s čísly 114 a 85 lze získat za návštěvu hradů, zámků a muzeí. A poslední známku s číslem 28 lze získat za návštěvu arboreta.                                                                                                                                                                                                   Ve městě Sopron lze získat 4 turistické známky. První s číslem 108 lze získat za návštěvu hradů, zámků a muzeí, druhou s číslem 117 lze záskat za návštěvu klášterů, církevních památek a poutních míst, třetí s číslem 109 lze získat za historické památníky a historické město samo a poslednís čílem 84 lze získat za ostatní krásná turistická místa.                                                                                                                                     A ve městě Fertőd lze získat jednu známku za návštěvu zámku Esterházy-Kastély s číslem 44. O zámku se můžete dozvědět více v našem článku "Esterázy-kastély-Fertőd"

No. 28 - KŐSZEG - Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

No. 84 - SOPRON - LIGNEUM NYME LÁTOGATÓKÖZPONT

No. 85 - KŐSZEG - JURISICS VÁR

No. 108 - SOPRON - TŰZTORONY

No. 109 - SOPRON - A LEGHŰSÉGESEBB VÁROS

No. 114 - KŐSZEG - HŐSÖK KAPUJA

No. 115 - HEGYKŐ - TERMÁLFÜRDŐ

No. 117 - SOPRONBÁNFALVI KOLOSTOR

No. 118 - KŐSZEG - JÉZUS SZÍVE TEMPLOM

 

 


 

 

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé