Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Leonardo da Vinci v maďarském městě Pécs

2.6.2014

Výstava Leonarda da Vinci 2014 v maďarském městě Pécs

Termín: 15. 4. – 30. 9. 2014


Výstava je otevřena pro veřejnost již od 15. dubna 2014 na třech různých místech maďarského města Pécs. Výstava ukazuje tvořivost a kreativní mysl Leonarda da Vinci prostřednictvím přesných, autentických modelů, kreseb a rukopisů jeho ohromných vynálezů, tak skutečných, jako multimediální přístroje naší doby.

Výstava představuje kultivovaného, nenapodobitelného umělce, přesného vynálezce zkoumajícího operativní principy strojů, inovačního architekta a vědce studujícího letectví a anatomii.

Návštěvníci výstavy mohou obdivovat Leonardův model tzv. auta, které vyvolalo ohromný zájem mezi vědci na počátku 20. století.

Samostatné rekonstrukce byly vyrobeny pomocí speciálních strojů během století; nicméně vycházely z chyby, která byla teprve nedávno odhalena. Podle prvního mechanicky bezchybného vysvětlení uvedeného Carlem Pedrettim a Markem Rosheimem, ,,automobil“ nefungoval na pružinový montážní systém zaznamenaný v Leonardových kresbách, ale pomocí 2 symetrických pružin.

Po důkladném prozkoumání da Vinciho projektu dva profesionálové došli k závěru, že ,,automobil“ je sofistikovaný programovatelný stroj. Pedretti a Rosheim vytvořili 3 modely o různých velikostech.

Navštivte tuhle ojedinělou výstavu exponátů Leonarda da Vinci a jeho umělecké tvorby, které sepsal za svůj život. Více informací na webových stránkách: leonardopecs.hu

Ubytování s možností využití termálních lázní naleznete ve známém lázeňském středisku HARKÁNY nedaleko města Pécs. Z tohoto místa můžete podniknout výpravy za poznáním okolí - vinné sklepy ve Villány, poutné místo Mariapócs, hrad Siklós. Vzpomínkou na tato místa může být turistická známka pod označením "turista érem". Jestliže jste sběratelé turistických známek, poznejte Maďarsko, které vás příjemné překvapí.

Do Maďarska se nejezdí, do Maďarska se vrací.

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé